lauantai 24. maaliskuuta 2018

California!!

Mun perheen vaihtamisen myötä pääsin mukaan mun uuden perheen jo aikaisemmin varaamalle lomamatkalle Californiaan! Oon aina unelmoinu pääseväni Californiaan enkä voi uskoa et nyt oon oikeesti käyny siellä! Tän matkan takia siis skippasin yhden viikon koulusta. Ja viel boonuksena sain ottaa mun hyvän kaverin mukaan matkaan! Hän on vaihtari Italiasta ja asuu about tunnin päässä missä asun, joten ei nähdä hirveen usein. Tän takia olin siis tosi innoissani matkasta jo etukäteen😃.

Me ajettiin autolla koko matka joten lähdettiin perjantaina heti koulun jälkeen ajamaan. Ajettiin about 5 tuntia + pysähdykset ja vietettiin yö motellissa. Tällön ei vielä päästy Californian puolelle. Seuraavana päiväna jatkettiin matkaa ja ajettiin seuraavat 5 tuntia + pysähdykset.tällön päästiin vihdoin  Californiaan ja oli kyl epätodelline olo ku pysähdyttiin ottamaan kuvia Welcome to California tiekyltistä! Päästiin siis meijän määränpäähän Angels Camp:iin. Siellä on resort missä meillä oli oma huoneisto. Tuolla resortissa oli kuntosali, uima-allas ja poreamme, ping pong pöytä, koriskenttä ja tennis court, eli oikeestaan kaikki mitä vois kuvitella!

We made it to California!! Ps. that wasn't the motel we stayed in, it was just a cool sign😂
Seuraavana päivä lähettiin saan ajelemaan ja ajettiin Yosemite national park:iin! Toi paikka oli kyl huikee, kuvist ei voi edes käsittää mut noi kalliot ja vesiputous oli niin isoja! Ja vuorilla kun oltiin, ni luntaki nähtiin. Että oli kyl näkemisen arvone paikka, voin suositella!

Yosamite national park

Nukutun yön jälkeen oli aika suunnata  Calaveras big trees state park:iin. Tuolla oli siis ihan käsittämättömän isoja puita! Oli jotenki vaan vaikee uskoo et noi oli oikeesti oikeita puita, koska esim. tossa ekassa kuvassa on vaikeeta edes nähdä mua seisomassa puun juurella, koska itse puu oli niin iso! Täkin oli  jotain mitä en ikiin tuu kyllä unohtamaan.


Seuraavana päivänä oli mun matkan kohokohta, mentiin San Franciscoon!! Golden Gate Bridge on jotain mitä oon aina unelmoinu näkeväni ja pääsin siis seisomaan ihan sen viereen😍! Niinku kuvista voi nähdä, taivas oli tollon vielä pilvessä ja sato ihan kaatalla. Tä ei kuitenkaan kokemusta tehny yhtään huonommaks, Oregonissa kun sataa ihan jatkuvasti ni sateeseen on ollu jo aikaa tottua😁


Ton jälkeen ajattiin toiseen paikkaan ja käveltiin ja vaan kaduilla kattomassa kaupunkia. Sade loppus ja aurinkoki tuli esiin! Rakastuin kyl tähän kaupunkiin ja toivon et pääsisin viel joku päivä takasin tonne näkemään enemmän paikkoja!
Cable Car! This was an amazing experience!I have never in my life seen this many sea lions! they were so loud!
Kaiken tän kokemisen jälkeen oli aika suunnata takasin kotiinpäin. Tällä kertaa ajettiin vielä paljon enemmän kun menomatkalla. Ajettiin rannikoa pitkin ja yövyttiin tällä kertaa tosi kivassa hotellissa. Seuraavana päivänä ajettiin lähemmäs 9 tuntia!

On the way back home

Made it back to Oregon and sat in the car for a looong time. 


Ajettiin tän viikon aikana yhteensä 1800 mailia joka on noi 2896 kilometriä autolla! Eipä tuu vähään aikaan ikävä autossa istumista😅. Ainut ongelma tossa oli, et me molemmat Marian kaa oltiin tosi matkapahoinvoivia. Tie ei tosiaan ollu suora ja päädyttiin syömään motion sickness tabletteja joka päivä, jotka onneks autto suurimmaks.

Tästä huolimatta kokonaisuudessaa oli ihan huikee ja unohtumaton reissu ja oon vaan niin kiitollinen et päästiin Marian kanssa matkaan mukaan ja kokemaan niin paljon! Nyt on osa Californiasta koettu ja saa nähdä jos matka vie viel takasin tonne joku päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti