lauantai 10. maaliskuuta 2018

New host-family

Moikka! Enpäs oo vähään aikaan kirjotellu ni aattelin et nyt olis aika. En oo hirveesti tääl blogin puolella puhunu mun host-perheestä, ja ihan syystä. Oliven kanssa ei siis ollu ikinä mitään ongelmaa, tuntuu et olisin aina tuntenu sen ja lasken sen mun siskoks. Ongelma oli meijän host-äidin kanssa. Omasta mielestä suurin ongelma oli, et sen odotukset vaihtarien ottamisesta oli jotain iha muuta. Hän eros aviomiehensä kanssa 5 vuotta sitten, joten hän oli asunut yksin 5 vuotta, ja lapset on jo naimisissa ja asuu omillaan. Joten kun me tultiin Oliven kanssa taloon, se ilmesesti odotti saavansa kaks hyvää kaveria jotka viettää jokasen hetken sen kanssa.

Reality et ihan ollu tämä, meillä on koulu, urheilu ja kaverit täällä, ei pelkästään telkkarin kattominen hänen kanssa. Pitkin vuotta hän aina aika ajoin tuli valittamaan meille miten me ei yhtään olla kiinnostuneita hänen elämöstään eikä puhuta sille yhtään. Omasta mielestä Oliven kanssa tämä ei ollut yhtään totta, ja mitä ikinä me tehtiinkään, se oli aina väärin. Joten vois sanoa että talossa ei mitenkään hirveen hyvi menny. En aio mitenkään tarkemmin tätä nyt selittää, mutta tossa ennen joulua jouduttiin Oliven kanssa soittamaan hätäkeskukseen kun löydettiin host-äiti lattialta makaamasta ku tultiin kotiin. Myöhemmin sit saatiin selville et se oli juonu vöhö liikaa ja sammunnu keittiöön. Anyways, myöhemmin se alko syyttämään meitä hätäkeskukseen soittamisesta ja meijän reagoinnista koko asiaan joka oli hänen mielestään ylireagointia. Tollon jo puhuttiin Oliven kanssa et olisko aika muuttaa pois. Haluttiin kuitenki asua yhessä, joten ei sit kerrottu tästä kenellekkään eikä tehty asialle mitään.

Nyt sitten maaliskuus alussa pienen lisädraaman jälkeen host-mom päätti et meijän pitää löytää uudet perheet. Joten seuraavana päivänä mä muutin mun koordinaattorin luo ja Olive hänen kaverin luo. Ollaan näissä perheissä nyt loppuvuosi, ja voin sanoa että vaikka ei asutakkaa enää yhdessä, on asiat niin paljon paremmin nyt.
Mulla on nyt host-mom ja host-dad joiden lapset ei enää asu kotona. Heillä on ollu vaihtareita ennenkin, ja he on tosi mukavia. Oon vaan nii kiitollinen heille et ne otti mut näin myöhään osaks perhettä! Tuntuu et vihdoinkin mun ei tarvii enää stressata koko ajan ja voin olla kotona rennosti.

Joten kaikki nykyset ja tulevat vaihtarit jotka sattuu lukemaan tätä, muistakaa, ikinä ei oo liian myöhästä vaihtaa perhettä. Perheen vaihtaminen ei oo mitenkään iso ja vaikee juttu jota pitää välttää ihan viimeseen asti. Jos asiat ei vaan oo hyvin ja jos on oikeesti yrittäny parantaa asiaa, ni kertokaa omalle vaihtarijärjestölle ja ne kyllä aina löytää paikan johon mennä. Vaihtarivuoden on tarkotus olla hyvö kokemus, ja jos tuntuu et tä ei toteudu omassa host-perheessä, ni puhukaa asiasta ja vaihtarijärjestöt osaa auttaa, he on siellä teitä varten.

Mulla siis tällä hetkellä kolme ja puoli kuukautta jäljellä, tiiän et kaikki vaihtarit sanoo tän, mut se on vaan niin totta, aika menee ihan super nopeesti! Nyt uuden perheen myötä mulla on sellane fiilis et loppuvuosi tulee olemaan vielä parempi ku tähän mennessä, ja nyt vaan pitää ottaa kaikki irti nöistö viimisistö kuukausista!

❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti